vineri, 21 ianuarie 2011

Arbust cu frunze mici verde inchis si flori asemanatoare trandafirului,Azaleea este o planta ce dezvolta foarte multe manunchiuri de flori. Cand cumparati o azalee asigurati-va ca are frunzele vezi si foarte multi boboci. Daca frunzele plantei sunt moi este foarte probabil ca floarea sa nu se afle intr-o stare prea buna si sa fie bolnava. O alegere buna va va fi rasplatita cu o planta frumoasa.

Plantare Azalee
Atunci cand plantati azaleea trebuie sa preparati in prealabil pamantul. Azaleea este o planta care prefera un sol acid si are nevoie de un drenaj foarte bun. Din acest motiv trebuie sa afanati foarte bine pamantul in care urmeza sa plantati floarea la o adancime de 10-12 centimentri.

De asemenea testati aciditatea solului si adaptati-l corespunzator, asigurandu-va ca ii acordati suficient spatiu astfel incat radacinile sa nu stea desupra pamantului. Daca plantati mai mult de o tufa, fiti siguri ca ca sunt plantate la o distanta suficient de mare, dand radacinilor posibilitatea sa se imprastie.


Azaleea este de preferat sa o fertilizati abia dupa ce radacinile s-au acomodat cu solul. La o saptamana sau doua dupa ce ati mutat planta si este evident ca-i merge bine, puteti sa incepti sa-i adiministrati fertilizatori si sa o udati regulat.


Toamna, taiati tufa de flori pentru a putea creste bogata in primavara viitoare. Al doilea sezon de creste planta nu mai creste atat de mult, dar in al treilea sezon si dupa aceea planta va incepe sa se dezvolte. Asigurati-va ca exista suficient spatiu pentru dezvoltarea plantei, atat in pamant cat si deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu